dissabte, 9 de març de 2013

EL PAÍS DELS CINC SENTITS

Bon dia a tothom!

Els meus últims dies a l'escola de La Baia estan sent molt divertits i especials. Ahir, algunes mares, van venir a la classe per tal de fer-nos una dramatització del conte El país dels cinc sentits. Van treballar moltíssim a casa fent les parts del cos que estaven molt elaborades i després a l'aula, l'exposició, no podria haver estat millor. Va ser un autèntic éxit. Els xiquets van quedar bocabadats al començament i després van estar molt participatius ja que elles ho van fer de manera interactiva. 


I és que el conte explica que...:

Hi havia una vegada un país molt llunyà que tenia uns habitants una mica especials...


Al poble dels ulls vivien molts ulls que tot ho miraven: el sol, els núvols, els animals, les plantes...però no podien fer res més, només mirar.El poble de les orelles estava plenet d'orelles grandíssimes que tot ho escoltaven: el cant dels pardalets, el vent quan bufava, la música...però no podien fer res més, només escoltar.

També estava el poble dels nassos, amb nassos de tots els tamanys, més grans, més menuts...que estaven tot el dia olorant: perfums, la llenya cremada, la fruita i altres menjars, les flors...però no podien fer res més, només olorar.


I com no, una miqueta més lluny, el poble de les boques, les tenia de totes les formes possibles: gruixudes, finetes, que parlaven, reïen, cantaven, cridaven, menjaven, mastegaven...però no podien fer res més.


 El poble de les mans les tenia de més llargues, de curtes, amb ungles mossegades, amb ungles pintades i es dedicaven a tocar-ho tot: la terra banyada, les pedres aspres, l'aigua freda...i a més a més aplaudien, es xocaven entre elles, saludaven...però no podien fer rés més. 


I així passaven els dies en aquests pobles: els ulls mirant, les orelles escoltant, els nassos olorant, les boques tastant, i les mans tocant però en el fons estaven tots ben avorrits.


Un dia passejant es van trobar uns habitants de cada poble i van pensar que estaria molt interessant si pugueren juntar-se tots. I així ho van fer: es van reunir i els ulls van anar buscant unes orelles, després una boca i un nas i per últim unes mans. I van intentar col·locar-se formant una cara...
Així està bé? Nooooo!


I així? Nooooo!


I ara? Síiiiiiiiiiiiiiii!


I es va adonar que així podien fer moltes més coses: mirar, escoltar, olorar, parlar, tastar, i tocar i que era molt més divertit! 
I des de aquell dia ja no era el país dels cinc sentits mai més, es va convertir en el país de molts xiquets i xiquetes que ballaven i cantaven i que eren molt amics i es divertien moltíssim!


I conte contat, conte acabat...i per la ximeneia...s'ha volat!
A més a més, al final del conte, ens van repartir una flor i una piruleta a cadascú...

 


 

 


De part de tots els gats i les gates i de la seua senyo...MOLTÍSSIMES GRÀCIES, MAMIS! Va estar genial, sou unes artistes en tots els sentits...fins i tot en els CINC ;) 

I també hem d'agrair a la senyo Carmen que vinguera a gaudir amb nosaltres del teatre i ens ajudara a guardar per sempre aquest record. GRÀCIES!

4 comentaris:

 1. Gracias a ti edisa , por darnos la oportunidad de poder enseñar y aprender de una forma muy divertida a nuestros hijos :-D.

  ResponElimina
 2. Ayyyy...¿me tocarán unas mamis tan participativas en mi próximo destino? ¡Qué bien nos lo pasamos! Tienen taaaaanta suerte vuestros hijos...
  Un beset!

  ResponElimina
 3. las fotos estan chulisimas, rocio se lo paso super bien, gracias a las mamás que encuentran el tiempo y gracias a la seño que nos deja participar

  ResponElimina
 4. Me alegro de que te gusten! La seño encantada de que colaboréis en la educación de vuestros hijos. Es un placer! La verdad es que todos se lo pasaron genial :)

  ResponElimina